Dr. Eduard Tolosa, MD PhD

Neuròleg a Barcelona

-  Col·legiat núm. 5.231 (COMB)

-  Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la  Universitat de Barcelona

-  Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona

-  Catedràtic de la Universitat de Barcelona

-  Cap del Servei de Neurología del Hospital Clínic de Barcelona
-  Director de la Unitat de Parkinson i Trastornos del Moviment de l'Hospital Clínic

Professor Dr. Eduard Tolosa, neuròleg, catedràtic de neurologia a la Universitat de Barcelona

Eduard Tolosa és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i rep la seva formació en Neurologia a la Universitat de Minnesota, als Estats Units. És membre fundador i past president de la Parkinson disease and Movement Disorder Society i ha estat President de la Societat Espanyola de Neurologia i de l'European Neurological Society. Professor de Neurologia de la Universitat de Minnesota durant una dècada, a Barcelona ha estat Director de Servei de Neurologia de l'Hospital Clínic durant 25 anys i és catedràtic de Neurologia de la Universitat de Barcelona. En l'actualitat és Vice-director de Recerca del Centro de Investigación en Red de Enfermedades Neurodegenerativas (CIBERNED) de l'Institut de Salut Carlos III i professor emèrit de la Universitat de Barcelona.

 

Els interessos en investigació del Dr. Tolosa se centren en la malaltia de Parkinson i altres trastorns de el moviment. Ha dut a terme estudis pioners sobre mecanismes subjacents les complicacions motores associades a el tractament amb levodopa i sobre el paper de l'DAT SPECT en el diagnòstic de l'Parkinson. El seu grup va ser dels primers a Espanya a utilitzar toxina botulínica en les distonies i teràpies avançades al Parkinson com estimulació cerebral profunda i infusions intrayeyunales de levodopa i subcutànies d'apomorfina.

 

En l'actualitat les seves investigacions se centren prioritàriament en la recerca de biomarcadors en les fases prodròmiques i preclíniques de la malaltia de Parkinson i de nous tractaments.