Tel: 93 451 59 40

C/ Provença 156, 4rt 3ª            08036  -  Barcelona

© 2019 Consulta Dr. Sarró

Darrera actualització: agost de 2019

Psiquiatra salvador sarro, psiquiatra dr sarro, psiquiatra barcelona, psiquiatra a barcelona, psiquiatra en barcelona, psicoterapia, depressio, ansietat, insomni, esquizofrenia, bipolar

Una família de psiquiatres

La nostra consulta va començar la seva activitat al 1930, quan en Ramon Sarró comença la seva carrera professional com psiquiatre a Barcelona. El seu pare ja era metge, i va continuar amb tota una nissaga de metges i psiquiatres: tres dels seus quatre fills van ser psiquiatres (Artur, Albert i Blanca). Dels vuit nets, sis són metges, tres d’ells psiquiatres.

 

Ramon Sarró i Burbano (1900-1993) va completar la seva llicenciatura en Medicina i Cirurgia amb una estada de diversos anys a Viena, on havia estat acceptat per psicoanalitzar-se en el grup que liderava el professor Sigmund Freud. En tornar a Barcelona va treballar a diferents centres psiquiàtrics y va ser professor universitari. Al 1950 va obtenir la càtedra de Psiquiatria de la Universitat de Barcelona, càrrec que va ocupar entre 1950 i 1970, període durant el que també va dirigir el Servei de Psiquiatria del Hospital Clínic de Barcelona.

 

Persona d’una gran inquietud intel·lectual, va mantenir una postura eclèctica i pragmàtica cap als avenços i importants canvis que es van produir a la psiquiatria durant la segona meitat del segle XIX. Va mantenir col·laboracions amb els principals pensadors i psiquiatres del estranger, incorporant al nostre entorn els diferents avenços i innovacions que es van produir durant aquell període.

 

El professor Ramon Sarró va ser una persona d’una immensa cultura i erudició, coneixement que va plasmar en gran número d’articles i comunicacions. Lector incansable, col·leccionà durant la seva vida una biblioteca que va arribar a tenir uns 60 mil exemplars, que va donar a la seva mort a la Biblioteca Nacional de Catalunya. Al 1987 se li va concedir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

 

El seu fill Artur Sarró i Martín (1933-2008) es va incorporar a la consulta el 1956. Dialogant i de tracte proper i afable, al llarg dels més de 50 anys com psiquiatre es va preocupar per aconseguir el màxim benestar dels seus pacients, fent de l'honestedat la seva bandera i guanyant-se així el seu respecte i estima.

 

Les seves inquietuds culturals van portar a més a conrear diferents aficions científiques i naturalístiques. Gran aquariòfil en la seva joventut, posteriorment es va interessar per l'ornitologia, per estendre després els seus interessos cap a tot el món natural. Iniciador del proteccionisme de la natura al nostre país, va contribuir a aquesta tasca amb articles científics i periodístics.

 

Viatger incansable, va recollir en col·leccions fotogràfiques i pel·lícules els relats dels seus viatges per tot el món, i molt singularment pel continent Africà, pel qual sentia una gran passió. Totes aquests aficions les compartia amb entusiasme amb amics i interessats en reunions i conferències, activitats per les quines va rebre distincions i reconeixements.

 

En Salvador Sarró i Maluquer (1965) es doctor en medicina i treballa al centre des de 1992. Especialitzat en Psiquiatria, va rebre la seva formació com especialista al Centre Psiquiàtric de l’IMAS (antic IMPU, avui en dia inexistent) a Barcelona. 

 

Ha treballat a diferents hospitals. L’any 2000 va ser Cap de Servei de Psiquiatria a l'Hospital General de Granollers, un projecte innovador fruit de la col·laboracio de l'Hospital amb les Germanes Hospitalàries.

 

Actualment, a més a més de la seva pràctica particular, forma part del equip directiu de la Fundació de Recerca FIDMAG, i investigador del CIBERSAM, una iniciativa del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.